Bodrum

 

Bodrum is een bruisende stad aan de Egeïsche kust in Turkije, van oudsher de vakantieplaats voor de wat rijkere Turken. Later werd het meer de plaats voor schrijvers en artistieke Turkse jongeren en hierna volgde het toerisme uit het buitenland. Bodrum en omgeving, het hele schiereiland,  heeft nog steeds deze sfeer en aantrekkingkracht, het is er kleurrijk en levendig. De haven ligt vol jachten en mooie Turkse gulets die te huur zijn voor een dagtocht. In de oudheid heette de stad Halicarnassus en was beroemd vanwege het Mausoleum van Mausolus, een van de zeven wereldwonderen. De naam Bodrum staat voor “kerker” of “ondergronds gewelf” en is genoemd naar het mausoleum. 

 

 

Bezienswaardigheden Bodrum

  • Het kasteel van Bodrum is gebouwd om de haven te beschermen en is een mooi voorbeeld van kruisvaarderarchitectuur. Binnen in het St. Peter kasteel zijn een aantal museums zoals het onderwatermuseum met amfora’s en sieraden van goud en ivoor. Vanaf de torens van het kasteel is er een mooi vergezicht op de baai en de haven.
  • Aan de voet van het kasteel is het voetgangersgebied met veel smalle straatjes en Turkse winkeltjes met lokale producten zoals sponzen, kettingen met lapis lazuli die het boze oog bezweren, juwelen, tapijten, koperwerk, handgemaakte sjaals en borduurwerk.
  • Het theater van Halicarnassus en de restanten van het mausoleum.

 

  • Elk jaar zijn er veel festivals in Bodrum, in mei het fietsfestival, op 30 augustus het bevrijdingsfestival, in oktober het Bodrum Cup Wooden Yacht Regatta of de gulet zeilrace. Het hele seizoen door zijn er festivals van verschillende  fruittelers en schaapsherders.
  • Duikcentrum, waterparken en raften op de Dalamanrivier.
  • Vanuit Bodrum wordt de beroemde Blauwe Reis of de Mavi Yolculuk gemaakt,  een zeiltocht op een traditionele Gulet (Turkse houten zeilboot) langs de Egeïsche kust.


Vakantie Bodrum en omgeving

 

 

 

Voor een vakantie in Bodrum kan men kiezen voor de gezellige drukte in het uitgaansgebied en in het nabij gelegen Gumbet. Er zijn ook minder drukke vakantie gebieden op korte afstand van de stad. Bitez ligt aan een mooie baai met een lang en breed zandstrand, een kindvriendelijk strand vanwege de langzaam aflopende zeebodem. Aan deze zuidkant liggen ook Bardakci, Bagla en Akyariar. Torba is een dorp met een kleine jachthaven aan de noordkant van het schiereiland, hier liggen verder de dorpen Golkoy en Turkbuku. Op de westpunt van het schiereiland liggen Turgutreis, Gumusluk en Yalikavak, kleine plaatsen met veel baaien en inhammen, ideaal om te zwemmen. Ortakent ligt op tien kilometer van Bodrum, het is een mooi en relatief rustig kustgebied met een Blauwe Vlag strand.

 

 

Bodrum en omgeving, strand, all inclusive, animatie, comfort, uitstekende prijs / kwaliteit verhouding, ruime keus :   vakantie Bodrum

 

 

Stoer Jouw reis voor de beste prijs, geen boekingskosten. Goede beoordelingen,

ruime keus    vakantiereizen Bodrum

 

 

Vakantie aan het Gumbet strand op basis van ultra all inclusive, geen boekingskosten, goede beoordelingen  vakantie Gumbet

 

 

Stoer Jouw reis voor de beste prijs, geen boekingskosten. Goede beoordelingen,

ruime keus   vakantiereizen Bitez

 

 

Vakantie Bodrum, all inclusive en ultra all inclusive, ruim aanbod tegen scherpe prijzen :

 

beste hotels Bodrum

 

 

Een ruime keus in vakanties naar Bodrum en de directe omgeving, hotels met een hoge waardering, kindvriendelijk, animatie, zwembaden met glijbanen, uitzicht op een schitterende baai, pal aan het strand en een goede all inclusive service

 

vakantie Bodrum en omgeving

 

Turkije webinfo