Dalyan

 

Dalyan ligt aan de oevers van een rivier en aan de Egeïsche kust van Turkije, in de provincie Mugla op zo’n 20 minuten rijden van het Dalaman vliegveld. De rivier de Dalyan cayi ontstaat in het Koycegiz Meer en mondt via de Dalyan Bogazi, een delta van vaargeulen en rietlanden uit in de Egeïsche Zee. Het gebied is onderdeel van het beschermde natuurgebied Koycegiz-Dalyan. In het natuurgebied liggen onder andere: het Koycegiz Meer, de Dalyan rivier, het Iztuzu strand, de rotsgraven van Kaunos, draslanden en rietvelden. In het gebied leven de Nijlschildpad, de zeeschildpad Caretta caretta, veel vissoorten, vlinders, libellen en veel vogelsoorten.

 

 

Bezienswaardigheden Dalyan

  • Het beschermde Iztuzu strand is alleen bereikbaar met een boot, het wordt ook wel het schildpaddenstrand genoemd omdat het een nestplaats is voor de zeeschildpad de Caretta caretta. Het Iztuzu strand ligt op een smalle landtong, deze landtong is de natuurlijke barrière tussen de zoetwater delta en de Egeïsche Zee.
  • Bij Ilica liggen warme bronnen en modderbaden met een temperatuur van circa 40 graden.
  • Sultaniye is een kuuroord gelegen aan het Meer van Koycegiz. Er zijn warmwaterbronnen, een bad met zwavelhoudend water en modderbaden. De Spa trekt veel lokale bewoners en toeristen voor de genezing van huidaandoeningen, verjonging van de huid of gewoon om te relaxen. 

Kaunos

 

 

 

  • In Kaunos of Caunus liggen de restanten van een Griekse stad met stadsmuren, een goed bewaard amfitheater en rotsgraven of graftomben die in de rotsen zijn gehouwen. Kaunos lag vroeger aan zee maar ligt nu landinwaarts door het dicht slibben van de rivier. Een boottocht naar Kaunos duurt een kwartier, hierna volgt nog een wandeling van tien minuten. Het theater is gebouwd in de akropolis (bovenstad), de stadsmuren zijn uit de 4de eeuw v. Chr. en zijn door koning Mausolos (Maussollus) gebouwd, zijn graftombe ligt in Bodrum. Vanaf de bovenste plaatsen van het theater is de plek van de oorspronkelijke haven nog te zien.
  • Sarigerme ligt 20 kilometer ten zuiden van Dalyan in een groene vallei van het Taurus gebergte. Het is een kleine en rustige kustplaats met een mooi zandstrand. Fethiye en Oludeniz liggen circa 70 kilometer ten zuiden van Dalyan.  

 

Vakantie Dalyan

 

Dalyan met het Iztuzu strand en Oludeniz worden regelmatig verkozen als de een van de beste strandbestemmingen van Turkije. Het is een belangrijk visgebied en er zijn dan ook veel goede visrestaurants. Dalyan en omgeving met plaatsen als Sarigerme, Fethiye en Oludeniz is een prima vakantie omgeving voor een combinatie van cultuur, natuur en ontspanning in het zuidelijke deel van het Egeïsche gebied in Turkije.

 

 

Ruime keus vakantie Dalyan op basis van logies met ontbijt of half pension, knusse familiehotels, prima service en meestal met wifi: beste hotels Dalyan

 

 

Rustig gelegen appartementen of hotel, sfeervol, aan de rivier de Dalyan cayi of bij het centrum, Wifi internet toegang en goede prijs/kwaliteit verhouding : vakantie Dalyan

 

 

Sarigerme, exclusieve hotels, rustige ligging, all inclusive, zwembaden, massage, sport, schitterend strand, deskundig en gastvrij personeel : vakantie Sarigerme

 

 

Stoer Jouw reis voor de beste prijs, geen boekingskosten. Goede beoordelingen,

ruime keus  vakantiereizen Dalyan

 

 

Verken dit deel van deze onbedorven Mediterrane kust. Hier vind je prachtige stranden, onbewoonde eilandjes en een onontdekt achterland. Ontdek dit Lycische paradijs: dwaal tussen oude ruïnes, wandel door een spannende canyon of maak een bootexcursie over azuurblauw water naar het verzonken eiland Kekova. Verblijf in kleinschalig, comfortabel hotel.


verken de Lycische kust

 

kleinschalige hotels, groene omgeving, rustige ligging, gastvrij, gratis wifi:

 

kleinschalige hotels Dalyan


Turkije webinfo