Kas en Kalkan

 

Kas ligt aan een prachtige baai tussen de groene bergen aan de Egeïsche kust of ook wel de Lycische kust genoemd in de provincie Antalya in Turkije. Kas heeft nog een traditionele sfeer, er is een mooie haven met vissersboten, restaurants, winkels en er zijn een aantal hotels kleinschalige hotels en appartementen.

 

 

Kalkan ligt 26 kilometer ten westen van Kas, het is een mooie plaats tegen de heuvels opgebouwd rondom de vissershaven. In de smalle straatjes zijn souvenirwinkels en restaurants. In de omgeving van Kas en Kalkan zijn veel bezienswaardigheden.  

 

 

Bezienswaardigheden Kas en Kalkan

  • Patara Plaji ligt vijftien kilometer ten westen van Kalkan, het Patara strand is een magnifiek strand. Patara was in de oudheid de natuurlijke haven van Xanthos, nu verdwijnt de rivier in een moerasgebied en in de loop der tijd heeft zich een enorme zandbank in de haven gevormd. Hierdoor is een uniek strand met een lengte van bijna 20 kilometer ontstaan. Het strand loopt langzaam in zee af en het strand is nestplaats voor de zeeschildpad de Caretta caretta. Op en aan het strand mag niet worden gebouwd, hotels staan een kilometer landinwaarts.  
  • Xanthos-Letoon ligt nu 25 kilometer ten oosten van Kalkan. Xanthos was ooit de grootste stad en de hoofdstad van Lycië. Xantos-Letoon is een Unesco werelderfgoed in Turkije. Bezienswaardigheden in Xanthos zijn het theater, de restanten van een Lycisch koninklijk paleis, een kerk met mozaïekvloer en grafmonumenten. Letoon het oude Lycische heiligdom was gewijd aan godin Leto en haar kinderen Artemis en Apollo. Een groot gedeelte van het oude Letoon ligt onder water, te zien zijn: een theater, een nymphaeum (nimfen monument) en de restanten van drie tempels.

 


  • Kaputas Plaji ligt tussen Kas en Kalkan in, het Kaputas strand ligt aan het einde van een smalle vallei tussen hoge kliffen. Het Kaputas strand ligt aan de Kaputas Baai, het is een ongerept strand en een bekende aanlegplaats voor de Blue Cruise. De zeebodem loopt vanaf het strand vrij snel in zee af. 

  • Kekova Adasi is het eiland van Kekova, vanuit Kas vertrekt er om 9 uur in de ochtend een boot naar het eiland en deze is rond 18:00 uur weer terug. Het is een mooie dagtocht waarbij de verzonken stad Aperlae en ondergelopen Lycische ruines te zien zijn. Met een duikbril en zwemvliezen kan je snorkelen rond de ruines onder zee, duiken kan ter bescherming van de verzonken stad alleen na toestemming.
  • Met de ferry kan je in 20 minuten naar het Griekse eiland Kastelorizo overvaren.

 

 

Vakantie Kas en Kalkan

 

Een vakantie in Kas, Kalkan, Patara of omgeving is een prima uitvalsbasis voor bezienswaardigheden langs dit deel van de Turkse Rivièra, de Lycische kust. De plaatsen zijn een rustig alternatief voor wie de drukkere kustplaatsen in de omgeving wil vermijden. 

 

 

Vakantie Kas, op basis van half pension of logies en ontbijt, direct aan zee, goede waardering: hotels Kas

 

 

Vakantie Kalkan, mooie ligging, goede waardering, wifi en half pension:

 

beste hotels Kalkan

 

 

  • Maak een spannende tocht met een zeekajak langs de eilandjes voor de kust en bewonder hier de verzonken stad Kekova.
  • Maak een keuze uit een scala aan spannende activiteiten, zoals duiken, zeekajakken en mountainbiken. Of wandel langs de prachtige, ongerepte kust, verblijf in kleinschalig hotel.

vakantie Turkije actief

 

 

Comfortabele hotels in Kas, jouw reis nu

voor de beste prijs:   vakantie Kas


Turkije webinfo