Midden-Oosten mooiste plaatsen

 

De mooiste plaatsen van het Midden-Oosten zijn gekozen door vakantiegangers vanuit de hele wereld. De gekozen tien mooiste bestemmingen van het Midden-Oosten liggen in de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Israel, en in Qatar. 

 

 

 

Top 10 mooiste plaatsen Midden-Oosten

 

1) Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten is het emiraat met de beroemde Arabische toren en de palmeilanden, eilanden gebouwd in de vorm van een palm. Leuk om te zien zijn de “dansende fonteinen” die voor het hoogste gebouw ter wereld staan.

 

2) Sharm el Sheikh  in Egypte heeft een mooie ligging en veel stranden in de Sinai omgeving.

 

 

3) Tel Aviv in Israel, een moderne stad met veel bezienswaardigheden en een mooie ligging aan de Middellandse Zee. De Witte Stad, een wijk in Tel Aviv is een werelderfgoed. De oude wijk Jaffa heeft een mooie ligging aan de kust, er zijn veel parken en fietspaden

 

4) Cairo in Egypte, de bekende hoofdstad van Egypte ligt aan de oevers van de Nijl. Het oude deel van Cairo is een werelderfgoed en de Piramiden van Gizeh liggen in de directe omgeving.

 

5) Dahab in Egypte is een relatief onbekende bestemming maar heeft een mooie ligging op het schiereiland Sinai  met de vele kloven en grotten. Voor de kust liggen koraalriffen en het is een goede locatie om te duiken.

 

 

6) Jeruzalem in Israel, een hoofdstad met veel bezienswaardigheden. De oude stad van Jeruzalem met de stadsmuren en ruim 200 monumenten is een werelderfgoed. Breng ook zeker een bezoek aan de beroemde Olijfberg.

 

7) Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten, hoofdstad van het emiraat Abu Dhabi met de beroemde Sjeik Zayed Moskee, de grootse moskee van de emiraten en de moskee waar koningin Beatrix in 2012 op bezoek ging.

 

8) Hurghada  in Egypte aan de Rode Zee riviera met mooie en schone stranden en uitzicht op de Giftuneilanden. Het is een populaire winterzonvakantie bestemming met een heerlijk klimaat en een aangename zeetemperatuur.

 

9) Luxor  in Egypte is een belangrijke culturele plaats en een werelderfgoed met de enorme Egyptische tempels en de metershoge beroemde standbeelden van de farao’s.

 

10) Doha in Qatar, de hoofdstad heeft een mooie ligging aan de Perzische Golf en is qua bouwstijl enigszins vergelijkbaar met het buurland de Verenigde Arabische Emiraten. Doha is de grootste stad van het land en de thuisbasis van Onderwijsstad waar veel toonaangevende universiteiten staan met o.a. een Franse, een Engelse en zes Amerikaanse universiteiten.

 

(Top 10 lijst van reizigersbeoordelingen TripAdvisor)

Turkije webinfo