Midden-Oosten mooiste stranden

 

De mooiste stranden van het Midden-Oosten zijn gekozen door miljoenen reizigers vanuit de hele wereld. De gekozen tien mooiste stranden van het Midden-Oosten liggen in Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en in Oman.

 


 

Top 10 stranden Midden-Oosten

 

1) Het Sharm el Luli strand wordt ook wel het Paradijsstrand genoemd. Sharm el Luli ligt 60 kilometer ten zuiden van Marsa Alam  in het nationaal park Wadi al Gimal in Egypte. Het strand bestaat uit een bijzonder fijn wit poederzand, loopt langzaam in zee af en ligt aan een lagune met schitterende kleurschakeringen. Sharm el Luli is een van de rustigste stranden in de hele omgeving.

 

2) Het Shark’s Bay strand ligt aan de noordzijde van Sharm el Sheikh , het is een vrij druk strand. Shark’s Bay beach heeft een wat ruige ligging tussen de rotsen en koraalriffen.

 

3) Ras um Sid ligt twee kilometer ten zuiden van Sharm el Sheikh in Egypte. Het strand ligt in een mooie baai tussen een schiereilandje en Sinaï en is geschikt voor kantduiken.

 

4) Het Jumeirah strand en park in Dubai, een mooi en schoon zandstrand in een park vol met palmbomen. Het is een gedeeltelijk schaduwrijk strand met douches, ligbedden en parasols.

 

5) Al Mamzar beachpark in Dubai ligt ten noorden van de wijk Deira en vlak bij Sharjah. Het Al Mamzar is een groot strandpark met vijf stranden en een centraal gelegen park. Er zijn veel faciliteiten, speelstoestellen voor kinderen en er is een barbecue.

 

 

6) El Fanar strand ligt ten zuiden van Sharm el Sheikh op korte afstand van het centrum. Bij het populaire El Fanar strand ligt een schitterend rif, er zwemmen regelmatig dolfijnen en het is een ideale plaats om te snorkelen. 

 

7) Het Terrazzina strand ligt vlak bij de oude stad van Sharm el Sheikh in de baai van Sharm el Maya. Veel gezinnen gaan graag naar het kindvriendelijke Terrazzina strand, het strand loopt langzaam in zee af. Er zijn veel watersport faciliteiten en bij volle maan is er de fullmoon beachparty, een strandfeest met live muziek.

 

8) De Almaza Bay ligt aan de Middellandse Zee in Marsa Matruh  in het noorden van Egypte, zes kilometer ten noorden van de luchthaven Mersa Matruh. In de Almaza Bay ligt een schitterend wit zandstrand met helderblauw water, het strand is geliefd bij de lokale inwoners en wordt gezien als een van de meest ongerepte stranden van Egypte.

 

9) Het Sharm el Naga strand ligt ten zuiden van Hurghada , het is een rustig strand en een prima plaats om te duiken en te snorkelen, ook geschikt voor kleine kinderen.

 

 

10) Qurum strand ligt bij de plaats Muscat (Masqat) in Oman, het is een mooi, schoon en authentiek strand waar de vissers nog als vanouds dagelijks aanleggen.

 

(Top 10 lijst van reizigersbeoordelingen TripAdvisor) 

Turkije webinfo