Rondreizen Turkije

 

Ontdek Turkije met gevarieerde rondreizen of met een schitterende Blue Cruise langs de Turkse kust. Turkije is een afwisselend land om in rond te reizen. Proef de cultuur, zie de bijzondere landschappen en de indrukwekkende bouwwerken, ontdek het onbekende Turkije. 

 

 

 

Ontdek Oost-Tukije in een 16-daagse of een 22-daagse rondreis.

 

Rondreis Turkije 16 dagen. Verken Trabzon aan de Zwarte Zee kust, kleurrijk, modern en historisch. Vanaf Trabzon naar Erzurum, de grootste stad van de regio Oost-Anatolië, met bijzondere monumenten. Trek verder naar de Koerdische stad Diyarbakir en verken hierna Harran. Verbaas je dan op de hoge Nemrut berg met de enorme stenen koppen van de goden en zie tot slot het surrealistische landschap Cappadocië.

 

In de 22-daagse rondreis, start de vakantie in Ankara, zie het imposante mausoleum van Ataturk en het museum van Anatolische beschavingen. Vertrek vanaf hier via het schilderachtige Amasya naar Trabzon en zie de rondtrekkende nomaden. De rondreis gaat verder naar de hoogste berg van Turkije de Ararat, vervolg de reis via de Armeense spookstad Ani naar Van en het grootse meer van Turkije met het eiland Akdamar. Een logische aansluiting op deze reis is Mardin, een plaats met een bijzondere architectuur en Sanliurfa dat bekend staat als de meest romantische plaats in Turkije. Zie tot slot nog de goden op de bergtop Nemrut Dagi, het tufsteenlandschap Cappadocië en keer terug naar Ankara het beginpunt van deze zeer complete en bijzondere rondreis doord Midden- en Oost-Tukije.  Deze twee reizen worden tijdelijk niet aangeboden.

 


Rondreizen Turkije

 

 

 

Begin je reis in Istanboel, zie het Topkapi paleis en de Blauwe moskee, vanaf hier naar het legendarische Troje en het archeologische Assos en Pergamon. Het mooie Selcuk en Epheze met een van de zeven wereldwonderen is het volgende reisdoel en het bijzondere Pamukkale. Vervolg de rondreis naar de kust met Fethiye, Myra en Antalya. Na een paar dagen aan deze sfeervolle Turkse kust gaat de reis verder naar het mythische Konya en via Sultanhani naar het fascinerende Cappadocië, tot slot nog een bezoek aan Ankara om weer terug te keren naar het begin van deze zeer complete rondreis.

Andere mogelijkheden zijn een schitterende Blue Cruise langs de Turkse kust, ruime keus rondreizen tegen een scherpe prijs :  rondreizen Turkije

 

 


 

Aanbieding:  beste hotels Turkije


 

 

Verken de onbedorven Mediterrane kust met prachtige stranden, onbewoonde eilandjes en een onontdekt achterland. Ontdek dit Lycische paradijs: dwaal tussen oude ruïnes, wandel door een spannende canyon of maak een bootexcursie over azuurblauw water naar het verzonken eiland Kekova. Verblijf in kleinschalig en comfortabel hotel.

 

  • Autovakantie langs de Lycische kust, zie het mooie strand van Olu Deniz en wandel door de Saklikentkloof, zie het oude Termessos en maak een boottocht.
  • Verken met een huurauto het landschap Cappadocië, de rotsburchten van Ortahisar en de verzonken stad, overnacht in een grotwoning. 

 rondreizen West-Turkije

 

 

Turkije webinfo