Side

 

Side is een populaire toeristische bestemming met een uitstekend lang zandstrand aan de Turkse Rivièra. Tussen de nieuwbouw met sfeervolle restaurants en bars liggen de ruines van de oude stad. Het is een van de weinige plaatsen waarvan de archeologische opgravingen systematisch zijn opgegraven. De huidige stad is opgericht aan het begin van de 20ste eeuw door een groep verbannen Griekse islamieten afkomstig van het eiland Kreta.

 

 

Het oude centrum van Side is met de smalle slingerende straatjes en de winkeltjes met producten van verschillende Turkse ambachten sfeervol. Side wordt uitgesproken als Siedee en komt van het woord granaatappel, op verschillende locaties zie je de granaatappel als versiering. De plaats is een handige uitvalsbasis om een strandvakantie te combineren met excursies naar het binnenland of andere badplaatsen aan de Turkse Rivièra.

 

 

Bezienswaardigheden Side

  • Het theater en de agora (oud marktplein) tegenover het museum. Het theater is in de 2de eeuw is gebouwd, met circa 17.000 zitplaatsen. Het is een van de grootste theaters in de wijde omgeving en er is een mooi uitzicht.
  • De Tempel van Apollo ligt op het uiteinde van het schiereilandje met een fraai uitzicht.
  • Het Romeinse aquaduct bracht over een afstand van 32 kilometer water uit de bergen naar de stad. Het aquaduct markeert nu de buitenwijken van Side en er is een museum.
  • Manavgat watervallen.
  • Ilica ligt drie kilometer ten noorden van Kumkoy, het is van oorsprong een nomadendorp. Nu is het een sfeervol landelijk dorp, rondom het plein liggen winkeltjes, een klein park en een theehuis. 
  • Het nationaal park Koprulu Kanyon met de rivier Kopru en de diepe Koprula kloof.

 

 

 

Colakli en Kumkoy


Op circa twaalf kilometer ten westen van Side ligt Colakli, er is een regelmatige busverbinding. Colakli heeft een lang zandstrand, luxe hotels pal aan het strand, veel watersport voorzieningen, een paar winkels en restaurants.

 

Kumkoy ligt zeven kilometer ten westen van Side, er is een goede busverbinding maar wandelen over de lange boulevard is ook prima te doen, de twee stranden sluiten op elkaar aan. Het lange Kumkoy strand is een zandstrand en wordt gezien als kindvriendelijk vanwege de langzaam aflopende zeebodem. Aan de kustweg achter de boulevard liggen restaurants, bars en winkels. 

 

Vakantie Side, Kumkoy en Colakli


 

De meeste stranden bij Side zijn zandstranden met de Blauwe Vlag, de stranden zijn schoon en veilig en over het algemeen is er een lifeguard aanwezig en een eerste hulppost. De twee grote stranden bij Side zijn het Oost-strand en het West-strand, er zijn verschillende watersporten mogelijk. De andere stranden in de omgeving horen vaak bij een accommodatie. Er is een ruime keus in hotels, van kleinschalig tot grote en/of luxe resorts, de meeste liggen pal aan het strand en hebben zwembaden en waterglijbanen. Bij veel hotels in Side, Kumkoy en Colakli is het mogelijk om all inclusive te boeken. 

 

 

 

Side vakantie populair, kindvriendelijk, animatie, modern, zwembaden, groene omgeving, strand, ruime keus : vakantie Side

 

 

Stoer Jouw reis voor de beste prijs, geen boekingskosten. Goede beoordelingen,

ruime keus    vakantiereizen Side

 

 

Ruime keus in een zonvakantie naar Side, unieke zwembaden, goede service, animatie, all inclusive en bij het strand: zonvakantie Side


 

Het grootste aanbod in all inclusive of ultra all inclusive in Side, aquafun, meerdere restaurants per hotel, goede waardering, prive strand en aanbiedingen:

 

beste hotels in Side

 

Turkije webinfo