Vakantie Turkije

 

De vakantie bestemmingen naar Turkije worden bij de touroperator meestal onder verdeeld in de kuststreken van Turkije. Een overzicht van de ligging van de Turkse kuststreken en de plaatsen voor een vakantie, bij de plaatsnamen staan de bezienswaardigheden in de omgeving en het actuele vakantie aanbod 2017 met eenvoudige of luxe hotels of appartementen. Turkije heeft het grootste aanbod 5-sterren hotels van heel Europa en is een van de meest prijsvriendelijke landen volgens verschillende onderzoeken in prijsvergelijkingen.

 

Noord-Egeïsche kust

 

De Noord-Egeïsche kust ligt in het noorden van de Egeïsche Zee-regio in het westen van Turkije tegenover de Griekse eilanden Chios en Samos met als Turkse vakantieplaatsen:

Cesme , Izmir  , Kusadasi, Selcuk bij Epheze , Ozdere en Seferihisar

 

Egeïsche kust

 

De Egeïsche kust ligt in de Egeïsche Zee-regio in het zuidwesten van Turkije tegenover het Griekse eiland Kos. De Turkse vakantie bestemmingen aan de Egeïsche kust zijn:

Didim met Altinkum en Bodrum en de dorpen rondom Bodrum zoals Akyarlar, Bitez, Bodrum, Bodrum-Gümbet, Gundogan, Guvercinlik, Torba, Turgutreis en Yalikavak.

 

Zuid-Egeïsche kust of Lycische kust

 

De Zuid-Egeïsche kust wordt ook wel de Lycische kust genoemd en ligt in de Middellandse Zee-regio in het zuiden van Turkije tegenover het Griekse eiland Rhodos. De Turkse vakantieplaatsen aan de Zuid-Egeïsche of Lycische kust zijn:

Adrasan , Datca (schiereiland) Dalyan , Fethiye , Göcek , Gökova , Kas , Icmeler , Marmaris , Ölüdeniz , Sarigerme en Turunç .

 

Turkse Rivièra

 

De Turkse Rivièra ligt ook in de Middellandse Zee-regio ten oosten van de Lycische kust en in het zuiden van Turkije. Vakantiebestemmingen aan de Turkse Rivièra zijn de plaatsen :

Alanya , Antalya (met Kunda en Lara), Belek , Kemer en Side

 

Istanboel ligt in de Marmara-regio in het noordwesten van Turkije. Ankara ligt in de regio Centraal-Anatolië, de regio ligt centraal in het land. Istanboel, Ankara, Centraal-Turkije en Oost-Turkije kunnen bezocht worden met een rondreis

 


Veiligheid Turkije

 

De vakantiebestemmingen die worden aangeboden liggen in het zuidwesten, westen en zuiden van Turkije. Deze bestemmingen worden nu nog steeds als veilig gezien, er zijn over het algemeen geen demonstraties, stakingen of pinproblemen en geen verhoogd risico op aanslagen.

 

Voor het zuidoosten van Turkije in de regio’s Zuidoost-Anatolië en het zuiden van Oost-Anatolië is het reisadvies : reis niet naar het grensgebied met Syrië en Irak en reis alleen als het noodzakelijk is naar de Turkse provincies: Hatay, Gaziantep, Sanliurfa, Mardin, Sirnak, Hakkari. Reizen naar het zuidoosten wordt verder afgeraden voor de volgende provincies: Batman, Mus, Bitlis, Diyarbakir, Siirt, Igdir, Agri, Bingol, Tunceli, Van, Elazig en Kars.

 

(Bron: Reisadvies Rijksoverheid 29 juni 2016).


Turkije webinfo